II. Mese-Játékos Tábor beszámoló

2019.09.06

Lezajlott az idei mesetáborunk, ahol huszonegy gyerkőc volt a vendégünk. A tavalyi programok kortárstáncos foglalkozással bővültek az idén, melyet egyesületünk tagja Urbán Henriett kortárs táncos tartott. Nagy örömmel vették a gyerekek ezt a műfajt, szívesen tanultak Henitől.
A mesefoglalkozások is hoztak új színt a gyerekek életébe, hiszen Turányi Kitti segítségével a jelnyelvel is megismerkedhettek.
A néptáncos és népdalos órákon kitűnő hangulat uralkodott, a gyerekek szívesen énekelték és táncolták a Pálffy Timi és Fejes Boróka által tanítottakat. Még az utcán menet is hangos énekszóval vonult kis csapatunk.

Turányi Kitti, Bíró Bence Attila és Reményi Regina pedig ügyes segítőknek bizonyultak. Kitti beszámolóját lent olvashatjátok!

SZERETETTEL VÁRJUK A GYEREKEKET JÖVŐRE IS!

"A második mese táborban segítőként vettem részt. Hihetetlenul jól éreztem magam azon a héten. Sokszor voltam már táborban segítő, így fel voltam készülve a gyerekekre. Az elején feszültebbek voltak főleg azok, akik először jöttek a táborba. Távol a megszokottól más gyerekekkel, felnőttekkel. Ilyenkor segítőkent fontos hogy játszanak és ismerkedjenek velük. Nem is történt máshogy. 2-3 óra múlva már mindeki szabadon játszott és barátkozott. Jobbnál jobb programokra vittük őket a pedogogusokkal és a segítőkkel. Jártunk a Halászati Miniskanzenben, Kalandparkban, és egy Kölyök nyomozó túrán, mely során Baját is jobban megismerhettük. A kirándulásokon kívül foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. A pedagósusok mese és dráma foglakozásokat tartottak és ahhoz kapcsolódó kézműveskedés is volt, valamint néptáncot és kortárs táncot tanítottak a gyerekeknek. Az egyik mesedélutánon, hogy a gyerekek látóköre szélesedjen egy ismert mesét jelnyelven is meg nézhettek a segítségemmel, hiszen a mindennapokban ezt a nyelvet használom. Örültem, hogy érdekelte őket a siketek élete és nyelve. Segitőként nagyon nagy élmény jelentett számomra a tábor."

Táborunk a Türr István Múzeum pályázatának segítségével valósult meg:

MESEHÁLÓ - MÚZEUMPEDAGÓGIA FEJLESZTÉS EFOP-3.3.4-17-2017-00003

2019. BAJART Egyesület | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el